Lig : Süper Toto Süper Lig
Tarih : 4 Kasım 2012
Saat : 19:00
Evsahibi : Orduspor
Deplasman : Sivasspor
Tahmin : İki Takım da Gol Atar
Oran : 1.72
Bahis Şirketi: Forvetbet
Ordu 19 Eylül Stadı’nda oynanacak bu mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek. Maç günü hafif yağmurlu olsa da futbolu etkileyecek kadar fazla bir yağış beklenmiyor. Bu sezon ilk mağlubiyetini geçtiğimiz hafta G. Antep karşısında 3-0 yenilerek alan evsahibinde moraller alt üst oldu. Son 3 maçtır galibiyete hasret kalan Sivasspor ise geçen hafta beklenmedik şekilde sahasında ligin kalitesiz takımlarından Akhisar Belediye ‘ye 2-1 kaybetmişti.
Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay Akhisar maçı sonrasında hakemlere adeta veryansın etti. Hakem hatalarıyla maçı kaybettiklerini dile getirdi. Ligde 11. sırada bulunan Sivas attğı 11 gole karşın kalesinde 12 gol gördü. Bu istatistiği göz önüne alırsak hem attıklarını hem de yediklerini görüyoruz. Oynadıkları oyun sistemi ise her zaman kazanmak üzerine kurulu olsa da bu bazen mümkün olmuyor.
Son yapılan antrenmana sakatlıkları nedeniyle katılamayan Murat Akça , Aatıf, Pedriel ve kaleci Bojan katılmazken bu oyunculardan sadece Pedriel ‘in maç saatine bir ihtimal hazır olması bekleniyor. Yine sakat olan Kaleci Korcan Çelikay da Ordu maçında görev yapmayacak. Teknik heyetin en çok sıkıntı çektiği konu ise kalede görünüyor. Bu maçta takımın 3. kalecisi Atilla’nın görev yapcağı açıklandı. Zaman zaman savunma hataları da yapan takımın bu maçta kalesini gole kapabileceğini sanmıyorum.
Evsahibi ekip Orduspor’da ise geçtiğimiz hafta deplasmanda oynanan kötü futbol ve alınan skor hiç iç açıcı olmadı. Şu anda ligde en fazla beraberlik alan iki ekipten biri olan takım ilk yenilgisini alarak yaptığı 3 puan kaybını bu maçta telafi etmek amacında olacak. Taraftarların bu maçta takıma daha fazla destek vermeleri ve futbolcuları ateşlemeleri beklentisi yüksek. Son 3 maçtan sadece 2 puan alan ekip 14 puanla ligin 5. sırasında bulunuyor.
Yönetimden yapılan açıklamarda ise G.Antep maçında oynanan futboldan memnun olunduğu ve takımın alınan bu kötü sonucun ardından yine istikrarlı oyununa devam edeceği yönündeydi. Maç öncesi Orduspor’da sakatlığı devam eden Selçuk Şahin ve Onur Tuncer’den sonra Abdülkadir Kayalı’da bu maçta görev alamayacak. Deplasmanda oynanan Antep maçında kale direklerine takılan Evsahibi ekibin bu maçta daha etkili olacağını düşünüyorum.
Kaleci sakatlıklarından dolayı sıkıntı yaşayan Sivasspor karşısında Orduspor’da Bogdan Stancu ve David Barral ikilisi bence gol yada goller bulur. Sivasspor ise oynadığı maçlar sonrası 1 gol ortalaması bulunan bir ekip. Onlarda deplasmanda oynayacakları Orduspor maçından puan ile dönmek istiyor. Sivas’ın forvetlerinin de boş duracağını sanmam. İki takım da gol atar seçiminin kazandırması beklentilerim içinde.