Spor Toto Süper Lig 2016/2017 Sezonu 5. Hafta mücadelesinde, 10 puan 7 averaj ile 2. sırada yer alan Beşiktaş, 10 puan 5 averaj ile 3. sırada yer alan Galatasaray ile karşı karşıya geliyor.
41.903 kişi kapasiteli Vodafone Arena Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.
Ev sahibi takımda Veli Kavlak, misafir takımda ise Serdar Aziz, Kolbeinn Sigthorsson, Berk İsmail Ünsal, Koray Günter sakatlıkları nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyecekler.
İki Takım Arasında Oynanan Son 10 Resmi Maçta:
Beşiktaş 2, Galatasaray 5 galibiyet elde ederken 3 maç beraberlikle sonuçlandı.
Beşiktaş 10 gol atarken, Galatasaray 20 golle karşılık verdi.
5 maç 2,5 gol altında, 5 maç 2,5 gol üstünde tamamlandı.
4 maçta karşılıklı gol olurken, 6 maçta taraflardan en fazla biri gol atma başarısı gösterdi.
5 maç 2-3 gol aralığında tamamlandı.
Beşiktaş 2 ve Galatasaray 8 maçta ilk golü atan taraf oldular.
Sakat ve Cezalılar
Beşiktaş : Veli Kavlak
Galatasaray : Nigel De Jong, Lukas Podolski, Serdar Aziz, Koray Günter, Berk İsmail Ünsal
Saat: 20.00
Stad: Vodafone Arena
Hakem: Ali Palabıyık
Editörün Yorumu
Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş, yenilen stadını son haftalarda açması nedeniyle ilk derbisine Galatasaray karşısında çıkacak. Bu derbide alınan karar gereği sarı-kırmızılı taraftarlar da olacak. İki takımın planlarına geçecek olursak, yaptığı transferlerle daha geniş bir kadroya sahip olan Beşiktaş, oldukça tecrübeli yetenekli isimleriyle rakibini baskı altına alarak taraftarının desteğiyle oyununu sonuca dönüştürmek istiyor. Şenol Güneş ve öğrencileri için Süper Kupa’daki Galatasaray derbisi ise sarı-kırmızılıları çözmek için anahtar olabilir. Galatasaray ise eksik bölgelerine yaptığı takviyelerle Jan Olde Riekerink ile adeta küllerinden doğdu. Toparlanan ve Eren Derdiyok önderliğinde istediği sonuçları almaya başlayan Galatasaray, Beşiktaş karşısında rakibine göre daha sakin ve boşluk arayan bir futbol sergileyecektir. Şüphe yok ki Galatasaray da Süper Kupa maçından bu yana oyun olarak kendini daha da geliştirdi. Sonucu merakla beklenen derbide karşılıklı goller olacağını düşünüyorum. Oran yükseltmek isteyenlere sürpriz önerim 4-6 gol bahisi olacak.
İDDAA.COM |
Ev Sahibi Galibiyeti:1.70 |
Beraberlik:3.30 |
Deplasman Galibiyeti:3.00 |